Producten van leveranciers die iets goeds teweeg brengen in de wereld. Waar de missie voorop staat en integriteit hoog in het vaandel. Daar verbindt Odin zich het liefst aan. Sjaal met Verhaal is zo’n leverancier. De naam zegt het al: een bedrijf met een bijzonder verhaal. Een verhaal dat veel verder gaat dan alleen sjalen en dat het verdient om verteld te worden.
Kleur, geur, textuur, wel of geen honger; allemaal lichamelijke waarnemingen die vanaf jonge leeftijd bepalen wat we wel of niet in ons mond stoppen. We hebben ze niet voor niets zou je zeggen, maar gebruiken we deze lichamelijke sensaties wel genoeg? Wij zijn benieuwd wat er gebeurt als we mindful eten en écht luisteren naar de signalen van lichaam, hoofd en hart. We vroegen een aantal mensen naar wat eten met aandacht voor hen betekent.
Tegenwoordig kom ik de term ‘regeneratief’ steeds vaker tegen. Maar wat zegt het eigenlijk wanneer iets als regeneratief wordt aangemerkt?
Odin neemt een volgende stap in de natuurlijke veredeling van groenten. Daarom deze week een bijzondere actie met heerlijk smaakvolle zaadvaste biodynamische wortels.
Afgelopen maand bezochten Odin-imkers Maria Brinks-Hundscheid, Jaap Akkerman en Bas Strijker, biodynamisch imker Robert Friedrich in Duitsland. Robert gebruikt sinds 2010 een speciaal recept voor bijenvoeding in zijn Demeter gecertificeerde imkerij. De Odin-imkerij zoekt al enige tijd naar een goed en gezond alternatief voor de huidige bijenvoeding, dat ook minimaal 3 maanden houdbaar is. Goede redenen om met de Odin-imkerwerkgroep af te reizen naar het dorpje Berschweiler in Duitsland.
Goed nieuws voor iedereen die zijn boodschappen graag thuis bezorgd wil hebben.
Eten met aandacht. Hoe zit het met regeneratieve landbouw? Eva duikt in het verhaal achter Sjaal met Verhaal. Wetenschap ontdekt kracht biodynamische landbouw. En natuurlijk weer met de lekkerste recepten en de mooiste producten.
“Voor Odin is 2024 een jaar om goed op terug te kijken”, aldus Odin-directeur Merle Koomans van den Dries.
Ook het blauwe bessen-merk PureBlu nemen ze over van Edo en Maria
Verspreid wat warmte en doneer aan de Voedselbank, zodat meer mensen het nieuwe jaar met vers en biologisch eten kunnen beginnen!
Dit jaar maken we jouw kerstdiner nóg specialer met een mooie verzameling makkelijke én indrukwekkende feestgerechten
Hoe wordt de biosector minder afhankelijk van hybride zaadgoed en gentech? Op 15 november organiseerde de ketenwerkgroep biologische zaadvaste veredeling waar Odin deel van uitmaakt een bijeenkomst op de Warmonderhof in Dronten waar zo’n 30 veredelaars, boeren en andere betrokkenen bij elkaar kwamen.
Het zal niemand zijn ontgaan: bijen hebben het moeilijk. Bestrijdingsmiddelen en verlies aan biodiversiteit spelen daarbij een grote rol. Biodynamische (BD) imkers van biologische foodcoop Odin vermoeden dat ook straling van elektromagnetische velden een factor van betekenis kan zijn.
"Intrinsiek gemotiveerd" noemde de jury van de verkiezing van de Sustainable Retailer of the Year ons gisteravond. Mooi dat de jury zag dat wij ons iedere dag vanuit onze kern inzetten voor vitale voeding uit een helende landbouw en een eerlijke keten.
Odin gaat komend voorjaar een derde biologische winkel openen in Den Haag, aan de Fahrenheitstraat 656. Donderdag 7 november zijn de handtekeningen gezet onder het huurcontract van het pand.
Spruiten zijn een echte wintergroente; het seizoen loopt van september t/m februari. Ze zijn afkomstig van de spruitenplant of spruitkool, een koolsoort die tot wel een meter hoog kan worden. De kleine kooltjes die in de okselholten groeien, zijn de eetbare spruitjes.
De toekomst van biodynamische landbouw ligt in handen van de jonge generatie. Studenten van Warmonderhof, opleiding voor biodynamische landbouw in Dronten, weten dat als geen ander. Op Warmonderhof leren ze alle aspecten van biodynamisch boeren en bedrijfsvoeren, en wonen ze het hele jaar op de boerderij, waardoor theorie direct in praktijk kan worden gebracht. Wat bracht deze jonge mensen ertoe om voor dit vakgebied te kiezen en deze opleiding te volgen? En hoe zien zij hun toekomst en de toekomst van de landbouw voor zich?
Varkens in Nood publiceerde onlangs deze lijst met supermarkten die 'krulstaartvriendelijk' met vleesvarkens omgaan. Odin komt als 100% krulstaartvriendelijk uit de bus tegenover grote supermarkten die ruim onder de 5% scoren en Lidl en Aldi zelfs 0%.
Je winkelmand is leeg.