Filters
Toon resultaten
Courgette verpakt in een soort mini hartige pannekoek is een feestje op tafel en zelfs bij de kleinste een succes! Serveer met een frisse yoghurt en lenteuitjes, hummus of een hangop, fijngesneden peterselie, granaatappelpitjes en heel dungesneden rode ui... Enjoy!
Oh jongens, het is weer aspergeseizoen! We zijn de keuken ingedoken voor deze makkelijke aspergetaart met een verrassende tapenade.
De prachtig gekleurde radijsjes worden vaak weggezet als 'lekker door de sla'. Terwijl, geroosterde radijsjes uit de oven zijn vol van smaak en erg lekker in een wilde lente salade met (wildgeplukte) kervel, verse sprouts, bieslook, lente-uitjes en sinaasappelzeste. Maak af met een frisse dressing van sinaasappelsap, limoensap en olijfolie.
Deze vrolijke pizza fleurt elke tafel op, met z'n vrolijke roze korst en groene beleg. Gebruik jonge slablaadjes en voeg wat granaatappelpitjes toe voor een zoete kick. Buon appetito!
Een verrassende variatie op de standaard hummus: tuinbonen en erwten! Deze lekker frisse combinatie doet het extra goed door de toevoeging van citroen en munt en smaakt heerlijk op geroosterd brood of op een toastje.
Helemaal verantwoord en superlekker! Probeer ook eens de minder bekende zwarte sesamzaadjes. Deze hebben een nootachtige, rokerige smaak en zijn een goede combinatie met de zoete amandelen. Bewaar de amandelen in een weckpot, deel uit of neem mee voor onderweg.
Volgende week is het weer Pasen en matzes zijn dan natuurlijk altijd van de partij. Maar wist je dat het supermakkelijk is om je eigen matzes te maken? Grote kans dat je alle ingrediënten zelfs al in huis hebt!
Deze misosoep is gevuld met knapperige, verse voorjaarsgroente en is een makkelijke, snelle maaltijd. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd!
Heerlijke salade met veel smaak en kleur. De frisse, knapperige blaadjes spinazie en waterkers combineren goed met de parelcouscous en romige tahindressing. Genieten!
Vegan seitan met zelfgemaakte marinade wordt extra lekker even op de bbq of in de grill!Lekker met een beetje veganistische knoflookboter of mierikswortelsaus om in te dippen, naast gebakken of geroosterde aardappelen, een caesarsalade en wat gegrilde groenten! Dit recept is ook geschikt om een veganistische steak sandwich mee te maken of in plakjes voor wokgerechten, stoofschotels of soepen!
Deze jackfruittaco's zijn een veganistische versie van BBQ pulled pork met een twist. Door de jackfruit te scheuren en te bakken in een spicy BBQ-saus krijg je die zelfde pulled pork structuur. De taco's worden overgoten met een verfrissende lime-koolsla met wortel, verkoelende cashew creme of yoghurt en wat avocado + koriander!
Een simpele pompoencurry met aardappels en doperwtjes. Comfort food voor elke doordeweekse dag! Lekker met rijst of naanbroodjes.
Deze suikervrije vegan kiwitaart kun je maken met elk soort (seizoens)fruit dat je maar wilt. Wij gebruikten dubbele kiwi's, maar het kan natuurlijk even goed met de 'normale' kiwi en ander seizoensfruit dat je lekker vindt!
Lekker verwarmend, deze winterse punch en ook goed om je weerstand op te krikken! Clementines, gember en biodynamische thee in de hoofdrol met kaneel, anijs, tijm en kardemom voor het spicy accent.
Een typisch Hollands toetje dat niet al te ingewikkeld, maar toch bijzonder is. Warm, kruidig en toch fris door de hangop.
Winters hartig taartje met een mooie balans van de zoete bietjes, spicy gember en zuurkool! Lekker bij een frisse peersalade.
Je winkelmand is leeg.