Filters
Toon resultaten
Winters hartig taartje met een mooie balans van de zoete bietjes, spicy gember en zuurkool! Lekker bij een frisse peersalade.
Frisse salade voor in de winter, als de knolselderij en de sinaasappels het lekkerst zijn. Varieer eventueel met de citrusvruchten. De lichte dressing is een perfecte toevoeging.
Start het nieuwe jaar goed met deze kruidige latte! Geniet van de verwarmende smaken van haverdrank in combinatie met gember, venkel en rozemarijn. Kurkuma voegt een extra rijke smaak toe aan de drank en zorgt voor de mooie gouden kleur.
Een feestelijk, warm en winters dessert. Verwen jezelf en je gasten met deze kruidige stoofpeertjes en een goed stuk brownie. Heerlijk om warm te serveren en een echte afsluiter van een geslaagd kerstdiner. Geniet en eet smakelijk!
De kleuren spatten van je bord, bij dit gerecht met aardse smaken. Warme kleuren van de knolselderij en biet, en frissigheid van de zeekraal en citroen. Superfeestelijk gerecht met heel veel smaak.
Deze vegan rollade is gemaakt van seitan, een nog vrij onbekende vleesvervanger gemaakt van tarwegluten. De vlezige structuur combineert lekker met de hartige smaken van de vulling en de zoete cranberry-rodewijncompote.
Een heerlijk gerecht met volle smaken en oosterse invloeden: de zalmtataki is zo gemaakt en is naast heel lekker ook behoorlijk gezond! De rodekoolpickle en avocadomayo kun je al een dag van tevoren maken, zo hoef je alleen nog even de zalm te maken en alles mooi op te dienen.
De winterpostelein is een luchtige en knapperige tegenhanger voor de gegrilde spruitjes en wortelgewassen. Het geheel is een hearty wintersalade met geroosterde hazelnoten en creamy vegan witte miso-edelgistvlokken dressing met dragon. De dressing is ook erg lekker om bijv. crudités in te dippen of als saus op een broodje met opgebakken paddenstoelen.
Deze feestelijke spiesjes zijn ideaal als voorgerecht voor tijdens de feestdagen. Ze zijn zo gemaakt en je maakt gelijk indruk! Kies voor de knapperige garnalen, voor de veganistische oesterzwam of voor allebei.
Een explosie aan smaken, dit feestelijke drankje. Met een bubbel van Biozisch Bloedsinaasappel, pit van gember en zoet van granaatappel. Superleuk als aperitief voor je diner, of als fancy drankje met de kerstdagen of jaarwisseling. Maar hij is alcoholvrij, dus op een normale dinsdagmiddag kun je ‘m ook gewoon maken.
Met deze pakketjes van koolblad met een hartige vulling van paddenstoelen, noten en crème fraîche zet je een verrassing op tafel. Kan als bijgerecht, maar ook prima als vegetarisch hoofdgerecht met een frisse salade.
Een luchtige en smeuïge taart zonder ei? Dat kan zeker! In een mum van tijd zet je deze taart met peren en volkorenmeel op tafel. Wedden dat ie zo op is?
Gebruik eens gierst in risotto. Dit gaat uitstekend bij pastinaak, appel en walnoten. Kies als finishing touch voor wat geraspte oude kaas. Fijn recept voor de herfst!
Op en top herfst deze lasagne met gegrilde pompoen. De citroen is een fijne frisse tegenhanger van de romige bechamelsaus.
Nu de dagen weer wat kouder worden kun je extra genieten van de warme smaken van kruiden en specerijen in deze herfstige worteltaart. De frisse touch van sinaasappel maakt het helemaal compleet. Trakteer je gasten of jezelf en geniet.
Een stevige pan soep hoort wat ons betreft bij de herfst. Vol groenten, kruiden en specerijen. Heerlijk na een flinke boswandeling of een spelletjesmiddag bijvoorbeeld. Lekker met desembrood en roomboter of hummus.
Je winkelmand is leeg.