Sluiten

Open lasagne met boerenkool

Italiaans met een Hollandse twist! Geniet van deze open volkoren boerenkool lasagne. Extra lekker met zongedroogde tomaat en pijnboompitten.

  1. Open lasagne met boerenkool

Ingrediënten

  • 4 vellen volkoren lasagne bladen
  • 40 g gedroogde tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 200 g ricotta
  • olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • knoflookpers

Bereiding

  1. Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook. Voeg 4 lasagna bladen toe en laat in ongeveer 10 min gaar koken.  Roer af en toe voorzichtig door anders plakken de bladen aan elkaar. Haal de lasagna bladen uit de pan. Besprenkel ruim met olijfolie. Hou apart. Kook de andere 4 lasagna bladen. 
  2. Laat ondertussen de gedroogde tomaten in heet water wellen.
  3. Rooster in een droge pan de pijnboompitten licht bruin. Hou apart. 
  4. Bak de boerenkool met wat olijfolie 15 min. Voeg evt een klein beetje water toe. 
  5. Verhit ondertussen de olie in een andere pan. Snij de ui in kleine stukjes en fruit ze aan.
  6. Pers de knoflook en voeg deze aan de ui toe. Bak kort mee. 
  7. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak in 7 min goudbruin.  
  8. Haal de tomaten uit het vocht, snij in dunne repen en voeg toe aan de boerenkool. 
  9. Combineer de boerenkool, tomaten, ui en gehakt met elkaar. 
  10. Leg op elk bord een grote schep boerenkoolmengsel. Leg er een lasagna vel bovenop. Nogmaals een grote schep van het mengsel en ‘verkruimel’ er wat ricotta over. Leg er een tweede vel bovenop. Als laatste een schep van de boerenkool en nog wat ricotta. 
  11. Verdeel als laatste de pijnboompitten over de borden. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen