Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Pompoenlasagne

Op en top herfst deze lasagne met gegrilde pompoen. De citroen is een fijne frisse tegenhanger van de romige bechamelsaus.

  1. Pompoenlasagne

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 3 uien
  • 1 prei
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g verse spinazie
  • 2 blikken gehakte tomaten
  • 250 g volkoren lasagnevellen
  • 40 g ongezouten boter
  • 50 g volkorenmeel
  • 500 ml melk
  • 1/2 citroen
  • olijfolie
  • snuf peper en zout
  • 100 g geraspte belegen kaas

Porties

4 porties

Bereidingstijd

55 minuten

Voorbereidingstijd

35 minuten

Totale tijd

1 uur en 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ̊C.
  2. Schil de pompoen, snij doormidden en verwijder de pitten. Snij in plakken van ½ cm. Verdeel over 2 ovenschalen en bedek ruim met olijfolie. Grill in 45 minuten gaar.
  3. Snij de uien en kleine stukjes en hak of pers de knoflook fijn.
  4. Was de prei en snij in kleine ringen.
  5. Verhit in de pan 3 el olijfolie. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kruiden en de gehakte tomaten toe. Laat 15 minuten op laag vuur sudderen.
  6. Rasp de citroenschil en houd apart. Pers een halve citroen uit en voeg toe aan de tomatensaus.
  7. Laat in een pan de spinazie slinken. Na 4 minuten is de spinazie gaar. Houd apart.
  8. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje. Voeg het meel toe en roer 2 minuten zodat het gaar wordt. Voeg al roerend de melk beetje bij beetje toe. Voeg pas weer melk toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg als laatste de geraspte schil van de citroen toe. Houd apart.
  9. Haal de tomatensaus van het vuur en de pompoen uit de oven. Zet de oven nu op 180 ̊C.
  10. Bouw laagje voor laagje de lasagne op. Begin met tomatensaus, dan pompoen en spinazie en als laatste een laagje lasagnevellen. Herhaal nog twee keer. Eindig met tomatensaus, pompoen, spinazie en als laatste de bechamelsaus. Bedek met voldoende geraspte kaas.
  11. Zet 40 minuten in de oven. Laat de lasagne na het bakken nog 15 minuten in de oven rusten voor een nog mooier resultaat.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

55 minuten

Voorbereidingstijd

35 minuten

Totale tijd

1 uur en 30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen