Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Lasagne met broccoli en mozzarella

Vega lasagne met broccoliroosjes en mozzarella. Een makkelijk te maken maaltijd die je kunt bereiden naar eigen smaak en met producten die in huis hebt, wees creatief. Eet smakelijk!

  1. Lasagne met broccoli en mozzarella

Ingrediënten

  • 150 g droge plakjes lasagne 
  • 2 uien, fijngesneden 
  • 1 stronk broccoli 
  • 75 g mozzarella kaas 
  • 2 el olijfolie 
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt 
  • peper en (kruiden)zout 
  • een paar takjes verse peterselie

Benodigdheden

  • ovenschaal

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

55 minuten

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine rozetjes en stukjes en laat ze 5 min in ruim water met zout koken. 
  2. Bak de gesneden uien in de olie totdat ze lichtbruin en glazig worden. 
  3. Kook in een andere pan met ruim water en zout de velletjes lasagne ongeveer 10 min. 
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC. 
  5. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Neem een ingevette ovenschaal en beleg de bodem met plakjes lasagne. 
  6. Leg daarop een laagje broccoli en ui, wat fijn geknipte peterselie en plakjes mozzarella. Strooi naar wens wat peper en kruidenzout erover. 
  7. Dek dit af met plakjes lasagne en leg hierop weer een laagje groente en mozzarella. Herhaal de lagen totdat alle groente, mozzarella en lasagne zijn gebruikt. Zorg dat de bovenste laag uit lasagne bestaat en strooi daarover de Parmezaanse kaas. 
  8. Zet de schaal ongeveer 20 min in de voorverwarmde oven. Dien deze schotel op met een frisse rauwkostsalade.

TIP: Ook lekker met bijvoorbeeld stukjes wortel of andere groente en vegetarisch gehakt. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen