Sluiten

Buñuelos (mini oliebollen) met pompoen en rozijnen

Lekkere mini oliebolletjes met pompoen en rozijnen, naar een Spaans idee. Net even anders dan de gewone oliebol en appelflap.

  1. Buñuelos (mini oliebollen) met pompoen en rozijnen

Ingrediënten

  • 250 g oranje pompoen
  • 250 g bloem
  • 80 g (kokosbloesem)suiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 25 g rozijnen
  • 1 fles frituur of zonnebloemolie
  • poedersuiker
  • kaneelpoeder

Benodigdheden

  • frituurpan
  • handmixer

Bereiding

  1. Schil en ontpit de pompoen. Snij in blokken van 3 cm.
  2. Kook in 30 min helemaal gaar in een laagje water.
  3. Prak met een vork tot puree. 
  4. Zeef de bloem in een mengkom
  5. Meng met suiker, kaneel, zout en bakpoeder.
  6. Voeg de eieren, de rozijnen en de pompoen toe en mix alles heel goed door elkaar. Voeg wat bloem toe als het beslag te dun is of wat water als het te dik is.
  7. Verhit frituurolie in een pan tot ongeveer 170 C.
  8. Maak met 2 eetlepels bolletjes van het beslag (ter grootte van een paasei) en bak ze in de hete olie in ongeveer 7 minuten goudbruin.
  9. Laat uitlekken en bestrooi ze met (poeder)suiker en kaneel.

Porties

20 stuks

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen