Sluiten

Spritz met gerookte tijm

Een explosie aan smaken, dit feestelijke drankje. Met een bubbel van Biozisch Bloedsinaasappel, pit van gember en zoet van granaatappel. Superleuk als aperitief voor je diner, of als fancy drankje met de kerstdagen of jaarwisseling. Maar hij is alcoholvrij, dus op een normale dinsdagmiddag kun je ‘m ook gewoon maken.

  1. Spritz met gerookte tijm

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de granaatappel doormidden. Pers het sap van de ene helft uit. Eventueel kun je het sap zeven. Uit de andere helft van de granaatappel kun je de pitjes gebruiken voor garnering.
  2. Geef de rand van je glas een feestelijk tintje door het in citroensap en daarna in een laagje suiker te dippen.
  3. Giet een klein laagje gembershot onderin de glazen. Daarop schenk je de Biozisch, tot het glas ongeveer voor de helft vol zit. Giet daarbij nog een beetje granaatappelsap, tot het glas voor 2/3 vol zit. Vul de glazen aan met ijsklontjes.
  4. Steek in elk glas een takje tijm. Houd een vlammetje bij de toppen van de takjes tijm, vlak voor het serveren. Zo ontstaat er een heerlijk kruidig tijmaroma en alles bij elkaar: een explosie aan smaken!

Tip: Doe wat granaatappelpitjes samen met water in een ijsblokjesvormpje
en vries dit in. Het effect is leuk: ijsklontjes met roze pitjes!

Porties

2 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen