Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Chocolademelk met sneeuwballen

Feestelijke chocolademelk met eetbare sneeuwballen. Leuk om zelf te maken en ook nog eens erg lekker op een koude winterdag!

  1. Chocolademelk met sneeuwballen

Ingrediënten voor de sneeuwballen

  • 300 g witte chocolade in kleine stukken
  • 5 el roomboter
  • 3 el slagroom
  • snufje zout
  • 50 g gedroogde cranberries, fijner gesneden
  • 50 g gepelde pistachenootjes, fijner gehakt
  • 3 el poedersuiker

Ingrediënten voor de warme chocolademelk

  • 350 ml amandeldrank
  • 2 kleine gekookte bietjes
  • suiker naar smaak of 5 dadels
  • 3 el cacao
  • 1 tl vanillepoeder of -extract
  • 1/2 tl kaneelpoeder (hou een beetje achter voor op het laatst)
  • heel klein snufje zeezout

Benodigdheden

  • blender of keukenmachine
  • mixer of garde
  • eventueel een fijne zeef
  • eventueel een lepeltje

Porties

2 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

2 uur

Totale tijd

2 uur en 40 minuten

Bereiding

  1. Doe voor de chocolademelk alles in een blender of keukenmachine en pulseer tot een glad mengsel. Als er nog stukjes inzitten, giet je het nog even door een fijne zeef. 
  2. Doe in een pannetje en warm, al roerende, op tot de gewenste temperatuur. Giet in de mokken.
  3.  Klop wat slagroom of kokosroom ( zet daarvoor een blikje kokosmelk een nacht in de koelkast, giet het kokoswater af, bewaar voor bijv een smoothie. 
  4. Klop het vaste gedeelte op met de ahornsiroop. Decoreer de chocolademelk met een dot slagroom, wat cacaonibs en een snufje kaneel.
  5. Voor de sneeuwballen smelt je de witte chocolade au bain marie samen met de boter en de slagroom. Roer steeds even door. Als alles zacht is, haal je direct de pan van het vuur en giet het in een kom.
  6.  Roer de cranberry’s en de pistachenootjes erdoor en een snufje zout. 
  7. Zet de kom in de koelkast en roer of (mix met de mixer) het na een uur nog eens goed door. 
  8. Na nog een uur kan je al schrapend met een theelepeltje balletjes vormen, die je met de hand nog even verder vormt tot een mooi balletje.  
  9. Doe de poedersuiker in een kommetje en rol de balletjes erdoor. Serveer op een mooi schaaltje.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

2 uur

Totale tijd

2 uur en 40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen