Sluiten

Feestelijke tempura van oesterzwam en garnaal

Deze feestelijke spiesjes zijn ideaal als voorgerecht voor tijdens de feestdagen. Ze zijn zo gemaakt en je maakt gelijk indruk! Kies voor de knapperige garnalen, voor de veganistische oesterzwam of voor allebei.

  1. Feestelijke tempura van oesterzwam en garnaal

Ingrediënten voor de tempura

  • 100 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • snufje zout
  • 200 ml ijskoud bruisend mineraalwater
  • frituurolie
  • 150 g ontdooide en drooggedepte diepvriesgarnalen
  • 150 g oesterzwammen

Ingrediënten voor de dip

  • 80 g waterkers
  • 50 ml mousserende wijn of cava
  • 1 tl mosterd
  • 4 el mayonaise

Benodigdheden

  • lange prikkers
  • hoge glazen
  • staafmixer

Bereiding

  1. Verhit de frituurolie in een daarvoor een bestendige pan tot 180°C.
  2. Meng de bloem, maizena, bakpoeder, koriander- en komijnpoeder met het zout door elkaar.
  3. Klop er met een garde het ijskoude mineraalwater door, het beslag mag een beetje klontjes bevatten.
  4. Haal de oesterzwammen en garnalen door het beslag en bak in kleine porties snel goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op wat keukenpapier en rijg vervolgens aan prikkers.
  5. Verwijder de taaie steeltjes van de waterkers. Meng de blaadjes met de wijn, mosterd en mayonaise. Pureer het met een staafmixer tot een glad sausje en breng het op smaak met zout en peper.
  6. Schep wat saus onderin hoge glazen en zet de prikkers met tempura erin. Serveer met de lekkere bubbels.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen