Sluiten

Appelroosjes

Zelfgemaakte appelroosjes. Deze mini gebakjes zien er niet alleen feestelijk uit, ze zijn ook erg lekker. Zeer geschikt als dessert of als gebakje. 

  1. Appelroosjes

Ingrediënten

  • 1 pakje roomboterbladerdeeg
  • 3 of 4 mooie rode appels
  • klein potje rozenbottelfruitbeleg
  • 100 g hazelnoten, heel fijngehakt 
  • eventueel suiker en poedersuiker

Benodigdheden

  • Bakpapier, muffinvormpjes of een springvorm

Benodigdheden

  • appelboor

Bereiding

  1. Ontdooi de plakjes deeg. Ontdoe de appels van hun klokhuis met een appelboor. Snijd, te beginnen aan de bovenkant, ronde appelschijfjes van de appels, zo dun mogelijk. Snijd die weer door de helft. Doe in een pannetje, zet onder water en doe er wat citroensap bij. Kook de schijfjes 1 minuutje tot ze buigzaam zijn maar niet te zacht. Laat uitlekken en afkoelen. 
  2. Snijd elk plakje bladerdeeg in 3 reepjes  en plak er steeds 2 als een lange rechthoek aan elkaar. 
  3. Bestrijk met de jam en strooi de noten en het kaneelpoeder (en eventueel de suiker, als je het wat zoeter wilt) er royaal overheen. Druk dit wat aan. Beleg met de schijfjes appel, elkaar overlappend en net met de bolle kant boven het randje uitstekend, als golfjes zeg maar, dat worden de rozenblaadjes. 
  4. Rol het lapje voorzichtig op, zet op ingevet bakpapier, in muffinvormpjes of tegen elkaar aan in een springvorm. Bak ze ongeveer 40 minuten. 
  5. Bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker om het allemaal nog romantischer te maken.

Porties

10 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen