Sluiten

Paddenstoelen-kastanje soep met kaasstengels

Lichtgebonden soepje voor het koudere seizoen. Lekker na een boswandeling of bij een feestelijk buffet of etentje.

  1. Paddenstoelen-kastanje soep met kaasstengels

Ingrediënten kaasstengels

  • 1 pakje (vegan) bladerdeeg, ontdooid of vers
  • 100 g geraspte geitenkaas
  • 1 el venkelzaadjes
  • 1 ei

Ingrediënten soep

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olie
  • 400 g gekookte kastanjes
  • 1 el gekookte kastanjes in schijfjes
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 1 1/2 liter paddenstoelen of groentebouillon
  • 1 glas witte wijn of vermouth
  • een paar takjes verse tijm en salie
  • versgemalen peper
  • 125 ml slagroom
  • nog wat room en bieslook om te garneren

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding

  1. Maak eerst de kaasstengels. Snijd daarvoor het bladerdeeg in reepjes van 2 cm. Kwast er wat ei over.
  2. Strooi de geitenkaas en de venkelzaadjes erover en bak 20 min in de oven.
  3. Maak nu de soep. Snipper de ui, hak de knoflook fijn. Fruit in wat olie.
  4. Hou een handje kastanjes apart en champignons en snij in schijfjes.
  5. Voeg de rest van kastanjes, wijn of vermouth en tijm en salie toe aan de bouillon. Smoor alles een minuut of 20 en pureer de soep dan met de slagroom.
  6. Bak de paddenstoelen en kastanjeschijfjes in olie snel bruin en krokant. Bestrooi met peper en zout.
  7. Schenk de soep in leuke (jam)potjes of glaasjes, schep er een lepel paddenstoelen en kastanjes op en  een lepeltje room. Bestrooi met bieslook. Serveer met de kaasstengels. 

Porties

6 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen