Sluiten

Venkelsoep met prei

Deze biologische venkelsoep met prei zet je binnen 30 minuten op tafel. Serveer met geroosterd desembrood erbij.

  1. Venkelsoep met prei

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 liter (groente)bouillon
  • 2 dunne preien
  • 80 g boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje (koffie)room
  • 2 el citroensap
  • verse kruiden naar smaak (bv. peterselie, bieslook)

Bereiding

  1. De venkel in stukken snijden en in de bouillon in 10-20 minuten gaar en zacht koken. Naar wens pureren. 
  2. De prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. 
  3. Een paar mooie ringetjes achterhouden en de rest in de hete boter fruiten. 
  4. Bloem toevoegen en al roerend de venkelbouillon erbij schenken. 
  5. Achtergehouden prei ringen toevoegen en de soep nog heel even laten doorkoken. 
  6. Op smaak brengen met zout, peper, kruiden, room en citroensap.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen