Sluiten

Dikke wortelsoep

Goed gevulde wortelsoep met pastinaak, kikkererwten en kruiden. Lekker als voorgerecht maar zeker ook als maaltijdsoep met een stuk brood erbij. 

  1. Dikke wortelsoep

Ingrediënten voor de soep

  • 1/2 el olijfolie
  • 250 g wortelen, in schijfjes
  • 1/2 pastinaak, in stukjes
  • 1/2 grote ui, in stukjes
  • 1 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder of rode pepervlokken
  • 1/2 el oregano
  • Ongeveer halve liter bouillon



Ingrediënten voor garnering:

  • 1 el olijfolie
  • 1/2 blik kikkererwten
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • mespuntje cayenpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 el honing of ahornsiroop of oerzoet
  • Griekse of gewone (dikke yoghurt)
  • Verse koriander of peterselie

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding

  1. Bak de wortelen, pastinaak, ui en knoflook even aan in de olijfolie. Als het goudbruin is, voeg je komijn, koriander, gember en de rode peper toe. Bak even mee en blus af met de bouillon, laat alles gaar worden en maal het met een staafmixer tot een romige soep. 
  2. Droog de kikkererwten goed af met een keukenpapier of een theedoek. 
  3. Maak een papje van de rest van de ingrediënten t/m het zout en wentel de kikkererwten erdoor. Bak ze zachtjes in een koekenpan tot knapperige balletjes. Je kunt nu nog een beetje honing (ahornsiroop of oerzoet) toevoegen en dat laten karamelliseren, dus niet laten verbranden, maar even laten indikken tot een dikke stroop. Laat ze op een keukenpapier uitlekken. 
  4. Serveer de dik romige soep met een schep Griekse yoghurt en de kikkererwten en maak helemaal af met koriander of peterselie.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

55 minuten

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen