Sluiten

Pompoen-currysoep met kiemen

Een recept van Eric van Veluwen voor lekker pittige pompoensoep. Een aanrader voor frisse dagen!

  1. Pompoen-currysoep met kiemen

Ingrediënten

  • 1 1/2  liter groentebouillon
  • 500 g pompoen (geschild en zonder pitjes)
  • 100 g aardappel in kleine blokjes
  • 100 g wortel in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 el olie om in te bakken
  • 100 g mais uit een blikje of van een verse maiskolf
  • 1 el currypasta
  • 2 dl kokosmelk
  • 1⁄4 bos peterselie
  • sap van 1 citroen
  • 1 bakje tarwekiemen
  • 1 bakje rode radijskiemen
  • koriander naar smaak

Bereiding

  1. Bak in een soeppan de olie de blokjes aardappel, pompoen, wortel en ui aan gedurende 5 minuten.
  2. Voeg de currypasta toe en laat deze nog even mee fruiten.
  3. Blus ze dan af met de bouillon en de kokosmelk en laat het geheel 20 minuten koken.
  4. Voeg de mais toe en op het laatst de gesneden peterselie en het sap van de citroen.
  5. Voeg de gehakte radijs kiemen en de tarwekiemen toe en breng verder op smaak met de koriander.
  6. Dien op met geroosterd zuurdesembrood.


Een recept van kok Eric van Veluwen

Porties

6 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen