Sluiten

Wortel-kokosgazpacho

Geef eens een Oosterse draai aan je gazpacho. Lekker met biologische wortelen, kokosmelk en een topping van pompoenpitten en munt.

  1. wortel-kokos gazpacho met pompoenpitten

Ingrediënten voor de soep

  • 250 g wortelen
  • 1/2 el citroensap
  • 1/2 teen knoflook
  • 12 g rode Thaise currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el rode wijnazijn
  • zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor de topping

  • handje pompoenpitten
  • plukjes kiemen
  • wat koriander of munt
  • olijfolie
  • een scheutje kokosroom

Bereiding

  1. Schrob de wortelen schoon en snijd in plakjes. Kook in ongeveer 5 - 10 minuten net gaar in een laagje water. De exacte tijd hangt af van de dikte van de wortelen.
  2. Pureer met de rest van de ingrediënten. 
  3. Roer door een fijne zeef en zet een uurtje in de koelkast.
  4. Serveer met toppings zoals pitten en kiemen, een sliertje lekkere olijfolie of een scheutje kokosroom. 
  5. Je kunt de gazpacho koud of warm serveren.

TipOok lekker tijdens een pauzestop van een fiets- of wandeltocht.

    Porties

    2 porties

    Bereidingstijd

    1 uur wachttijd

    Voorbereidingstijd

    20 minuten

    Totale tijd

    1 uur en 20 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen