Sluiten

Wortel-linzensoep

Een stevige pan soep hoort wat ons betreft bij de herfst. Vol groenten, kruiden en specerijen. Heerlijk na een flinke boswandeling of een spelletjesmiddag bijvoorbeeld. Lekker met desembrood en roomboter of hummus.

  1. Wortel-linzensoep

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 5 cm gemberwortel
  • 500 g wortels
  • 300 g knolselderij
  • 300 g rode linzen
  • 1 ½ liter bouillon
  • 1 el komijnpoeder
  • 3 anijssterren
  • 2 kaneelstokjes
  • 200 g tomatenpuree
  • 1 blik boterbonen
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 4 el gehakte pistachenootjes
  • 3 el olijfolie
  • takjes koriander of peterselie

Bereiding

  1. Snipper de ui, rasp de gember fijn en snij wortel en knolselderij in kleine stukken.
  2. Fruit alles een minuut of 10 in wat olijfolie.
  3. Voeg de linzen en het komijnpoeder toe en bak kort mee.
  4. Blus af met de bouillon. Doe de anijssterren en kaneel erbij en roer de tomatenpuree erdoor.
  5. Laat de soep zo een halfuurtje garen op een zacht vuurtje.
  6. Verwarm de uitgelekte boterbonen op het laatst even mee.
  7. Verwijder de anijssterren en kaneelstokjes.
  8. Versier de soep met een lepeltje yoghurt, fijngehakte verse kruiden en wat pistachenootjes.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen