Venkel-sinaasappelsalade

Knapperige anijs gemixt met het fris zoete en zachte van de sinaasappel... Venkel en sinaasappel is een heerlijke combi. In Sicilië wordt deze salade traditioneel ook geserveerd met rode uien en olijven. Lekker bij gebakken vis, gerookte makreel of een ander vega(n) alternatief.

  1. Venkel-sinaasappelsalade
  2. Venkel-sinaasappelsalade
  1.  
  2.  

Ingrediënten 

  • 1 venkelknol
  • 2 sinaasappels
  • klein handje pijnboompitten of noten naar keuze


Voor de vinaigrette:

  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • 1 el. Honing
  • 125 ml olijfolie
  • 1 el. rode wijnazijn
  • zout en peper naar smaak

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Instructies

  1. Begin met het roosteren van de pijnboompitjes in een pan, houd ze goed in de gaten en haal ze van het vuur zodra ze licht verkleurd zijn. Zet opzij.
  2. Snijd de steeltjes van de venkel, bewaar de blaadjes voor de garnering van de salade. Snijd de venkel doormidden, verwijder de kern. Gebruik een mes of mandoline om de venkelhelften in dunne plakjes te snijden. Doe in een kom of serveerschaal.
  3. Snijd met een scherp mesje de sinaasappel in stukjes en voeg toe aan de kom.
  4. Voor de vinaigrette: pers het sinaasappelsap uit de kern van de sinaasappel in een kommetje. Roer honing, olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper erdoor. Klop om te combineren.
  5. Giet de vinaigrette over de venkel en sinaasappels en meng om te combineren.
  6. Garneer voor het serveren met de venkelblaadjes en geroosterde pijnboompitten. Serveer koud.

Tips: 

Deze salade is ook heerlijk met dun gesneden rode uien, olijven of parmezaanschilfers.
Je kunt de sinaasappels ook vervangen door bloedsinaasappels.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen