Sluiten

Venkelsalade met fruit en noten

venkelsalade met appel en sinaasappel

  1. Venkelsalade met fruit en noten

1/2 of 1 venkelknol
1 kleine (rode) appel
2 sinaasappels 

handje gepelde walnoten of bijvoorbeeld pompoenpitten
(kruiden) zout
Voor de dressing:
4 el walnootolie 

1 el (appel-)azijn
1/2 tl mosterd
snufje cayennepeper

Groen van venkel knippen, venkel wassen en in dunne plakjes snijden. Dressing kloppen van de ingrediënten. Appel (met schil) in schijfjes snijden, 1 1/2 sinaasappel schillen en in partjes delen. Sap van 1/2 sinaasappel met de dressing mengen. Dressing door de salade mengen. Beetje (kruiden)zout over de salade strooien. Even laten rusten. Salade garneren met de walnoten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen