Sluiten

Pasta met venkel en selderij

Met dit plantaardige pastarecept van Emanuelle Vos is groente eten een feestje. Extra smaakvol door de salie en de tijm. Geniet!

  1. venkel-selderijpasta

Ingrediënten

  • 200 g speltpasta
  • 1/2 elderij
  • 1/2 venkel
  • wilde tomaten
  • kastanje champignons
  • verse salie
  • verse tijm
  • mosterd
  • appelciderazijn of balsamico
  • versgeperst citroensap
  • pistachenoten
  • peper en zout
  • olijfolie
  • lijnzaadolie


Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 °C. 
  2. Doe de pistachenoten met olijfolie en zout op een ovenplaat in de oven tot ze knapperig zijn. Je ziet aan de verkleuring van de schil dat ze klaar zijn. 
  3. Snij de selderij en de venkel julienne of gebruik een keukenmachine om flinterdunne schijfjes te krijgen. Doe hetzelfde met de kastanje champignons. Snijd de salie fijn en laat de tijmstokjes heel, zodat je ze er straks uit kan halen. 
  4. Bak de groente kort, zodat ze nog wat knapperig blijven met verse salie en takjes tijm. Verwijder na het bakken de tijmtakjes. 
  5. Laat de kleine tomaten heel of snijd ze naar wens doormidden.
  6. Kook de pasta en maak in de tussentijd een vinaigrette. Gebruik 2 delen olijfolie, 1 deel lijnzaadolie, 1 deel appelciderazijn of balsamico, versgemalen peper, zout en citroensap. Voeg ahornsiroop toe als je van wat zoeter houdt.  
  7. Serveer de pasta warm met de groente er door heen. Voeg dan de vinaigrette toe en versier met de pistachenoten.


Emanuelle Vos is DJ, model en kruidengeneeskundige in opleiding. Ze zet zich in voor een holistische manier van leven en verspreidt al jaren de voordelen van een plantaardig dieet en duurzame mode. Ze heeft een grote passie voor koken en woont samen met vriend en dochter van 1,5 jaar in Amsterdam. Houd haar Instagram in de gaten (@emanuellevos) voor mooie projecten rondom gezonde, biologische voeding en medicinale planten, maar ook muziek.

Porties

4

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen