Sluiten

Venkelsalade met brood

  1. Venkelsalade met brood

200 g venkel, in dunne reepjes

1 tomaat, in stukken

1/4 rode paprika, zonder zaad

1/4 rood uitje, in ringen

20 g verse basilicum, fijngehakt

40-50 g zwarte olijven, ontpit 

1/2 el rode-wijnazijn

35 ml olijfolie

zout en zwarte peper, versgemalen

100 g stokbrood


Oven verwarmen tot 180 graden.

De stukjes brood omscheppen met wat olijfolie, zout en peper. Ze naast elkaar leggen op een bakblik en in 20 min goudbruin bakken (een paar keer lichtjes schudden met het blik). Het bakblik uit de oven nemen en bedekken met een theedoek.

De venkelreepjes in een grote kom scheppen, samen met de ui ringen, tomaat, paprika en olijven. Vlak voor het opdienen de groenten in een mooie schaal scheppen. Bestrooien met peper en zout. Omscheppen met 2 el olijfolie en 1/2 el 

rode-wijnazijn. Basilicum en croutons er voorzichtig door scheppen en meteen opdienen. Serveren: als bijgerecht.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen