Sluiten

Lentekruidenbouillon met ravioli

Heb je het wel eens geprobeerd, zelf bouillon trekken? Het is de ideale manier om restjes te gebruiken, die zitten vaak nog bomvol smaak. Gebruik ze in dit recept of houd de ingrediëntenlijst aan.

  1. Lentekruidenbouillon met ravioli

Ingrediënten

  • 3-4 l water
  • 2 gele uien
  • 200 g prei
  • 100 g shiitake
  • 1 venkelknol
  • 4 stengels groenselderij
  • 300 g wortels
  • 1 el peperkorrels
  • 1 citroengrasstengel
  • 2 stukken kombu
  • duimgroot stukje gember
  • duimgroot stukje kurkuma
  • 4 tenen knoflook
  • 250 g ravioli of tortellini
  • flinke bos gemengde kruiden (bijv. peterselie, dille, kervel, tijm of lavas, zevenblad of daslook uit de tuin!)

Bereiding

  1. Snij de uien doormidden, maar schil ze niet! De rest van de groente kan in grove stukken in de pan.
  2. Fruit even aan in olie. Blus af met 3 l water.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten voor de bouillon toe. Hou wat van de groene kruiden apart om straks nog over de soep te strooien.
  4. Breng de bouillon aan de kook en laat ongeveer 2 uur trekken voor een geconcentreerde smaak. Check af en toe of er nog wat water bij moet. Het moet een lichte, heldere bouillon blijven.
  5. Zeef de bouillon daarna met een fijne zeef en giet terug in een pan.
  6. Proef of er nog wat zout bij moet of juist wat water.
  7. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing gaar in een aparte pan en giet af.
  8. Schep in elk bord een paar ravioli en schenk de bouillon erover. Maak af met kruidenblaadjes en madeliefjes of andere (eetbare) lenteblommen.

Tip: ook heel lekker met wat klodders pesto gemaakt van loof van radijsjes of bospeen. Met amandelen, Parmezaanse kaas en olie is dat zo gemaakt! Het recept voor de loofpesto vind je hier

Porties

6 porties

Bereidingstijd

2 uur

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

2 uur en 10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen