Sluiten

Flammkuchen met wortel en amandelen

Deze ontzettend lekkere flammkuchen zien er prachtige uit op tafel en hebben, door de toevoeging van de wortelloofpesto, extra veel smaak. 

  1. Flammkuchen met wortel en amandelen

Ingrediënten voor de flammkuchen

  • 4 kant-en-klare flammkuchen
  • 1 bos bospeentjes
  • 1 bos lente-uitjes
  • 125 g crème fraîche
  • 25 g amandelschaafsel

Ingrediënten voor de loofpesto

  • het loof van de bospeentjes
  • 2 knoflooktenen
  • sap van 1/2 citroen
  • 75 g amandelschaafsel
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • flinke scheut olijfolie

Benodigdheden

  • staafmixer
  • dunschiller (of scherp mesje)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Maak de loofpesto: doe alle ingrediënten (behalve de olijfolie) in een beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en pureer nogmaals om de juiste consistentie te krijgen.
  3. Snij met een dunschiller lange, dunne linten van de bospenen. Snij de lente-uitjes in schuine stukjes.
  4. Leg de flammkuchen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met een laagje crème fraîche, maar houd rondom 1 cm van de flammkuchen vrij.
  5. Bedek de flammkuchen met de wortellintjes, lente-uitjes, amandelschaafsel, zout en peper en bak 15 à 20 minuten in de oven.
  6. Leg 1 flammkuchen per persoon op een bord en lepel 4 à 5 theelepels van de loofpesto willekeurig over de flammkuchen.

Tip: deze loofpesto maak je ook gemakkelijk met bijvoorbeeld radijsloof. Houd je het liever vegan? Vervang de crème fraîche door de plantaardige variant en de kaas door edelgistvlokken.

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    30 minuten

    Voorbereidingstijd

    30 minuten

    Totale tijd

    1 uur

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen