Sluiten

Doperwtjescappuccino

Dit verrassende voorgerechtje heb je in een handomdraai gemaakt en is heerlijk romig. Cappuccino zoals je die nog nooit hebt geproefd ;)

  1. Doperwtjescappuccino

Ingrediënten

  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 450 g verse of diepvriesdoperwtjes
  • 8 el olijfolie
  • 600 ml tuinkruidenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 1 bosje munt

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding

  1. Klop de slagroom lobbig met de staafmixer.
  2. Maak de muntolie: haal de muntblaadjes van de stengels en leg 6 blaadjes opzij. Doe de munt met 6 el olijfolie en wat zout en peper in een hoge beker en pureer heel fijn met een staafmixer.
  3. Fruit de gesnipperde sjalotjes in een paar el olijfolie. Voeg de doperwtjes, 6 muntblaadjes en bouillon toe en laat 2 minuten koken.
  4. Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.
  5. Schenk de soep in glazen, schep er een laagje geklopte slagroom op en maak af met wat druppels muntolie.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen