Sluiten

Rijstballetjes

Heb je een restje rijst over of is je risotto niet helemaal opgegaan? Gooi het vooral niet weg maar maak er deze heerlijke rijstballetjes van! Knapperige buitenkant, romige binnenkant en mozzarella in het midden, wat wil je nog meer?!

  1. Rijstballetjes

Ingrediënten

  • 300 gr gekookte (risotto)rijst
  • 150 gr oud brood, gesnipperd
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eieren
  • 10 gr peterselie, gesnipperd
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr mozzarella
  • 80 gr paneermeel
  • frituurolie

Bereiding

  1. Doe de rijst in een kom met het oude brood, 1 ei, peterselie, Parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak. Meng met je handen door elkaar tot er een mooi mengsel ontstaat.
  2. Maak je handen een beetje nat en draai een eerste balletje van het mengsel ter grootte van een pingpongballetje. Duw met je duim in het midden en vul het gat met een klein plukje mozzarella. Vouw het balletje vervolgens weer dicht waardoor de mozzarella in het midden zit. Herhaal dit tot je 8 à 9 balletjes hebt.
  3. Klop het tweede eitje in een kommetje. Doe in een ander kommetje de paneermeel. Wentel vervolgens de balletjes één voor één eerst door het ei en daarna door de paneermeel.
  4. Verhit de frituurolie in een pan totdat de olie heet genoeg is. Leg met een spatel de balletjes in de hete olie en wacht tot ze goudbruin zijn. Dit duurt slechts een paar minuten, dus blijf erbij! Ze zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, dus serveer direct.

Tip: dit kun je doen met normale gekookte rijst, maar het is extra lekker met een restje risotto waar al gebakken ui, knoflook en witte wijn doorzit.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen