Sluiten

Rijstsalade met chili jackfruit

Een lekker spicy salade vol kleur om bij een BBQ of een picknick te eten. Makkelijk ruim van te voren te maken, koel wegzetten en dan hup op tafel of in een bakje in de picknickmand.

  1. Rijstsalade met chili jackfruit

Ingrediënten voor de salade

  • 500 g gare basmatirijst
  • 2 el (kokos)olie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 500 g jackfruit
  • 2 el chilisaus
  • 1 el shoyu of tamari
  • 1 gele wortel
  • 1 avocado
  • beetje citroensap
  • 100 g rode bessen
  • 100 g meloen
  • 1 handje geroosterde
  • pompoenpitten
  • 1 handje gezouten amandelen
  • eetbare bloemen, koriander en
  • munt ter garnering

Ingrediënten voor de dressing

  • 1 el citroensap
  • 2 el mayonaise
  • 1 el chilisaus
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Schep de gare, drooggekookte rijst in een ruime schaal.
  2. Verhit de olie in een pannetje en strooi het kerriepoeder erin. Laat een paar seconden bakken, roer het goed door de rijst.
  3. Giet de jackfruit af en dep droog. Snij in blokjes of scheur in flinters. Schep in een kom en roer om met de chilisaus en de tamari. Laat even marineren.
  4. Snij de wortel in plakjes en kook in ruim water een minuut of 2 beetgaar. Spoel koud af en laat uitlekken.
  5. Ontpit en snij de avocado in stukjes en schep even om met wat citroensap.
  6. Bak de jackfruit bruin en knapperig in een klein beetje olie. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar met een vork en meng goed door de rijst. Proef of er nog iets fris (citroensap) of juist iets zoets (chilisaus) bij moet.
  7. Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de garnering, en zet weg in de koelkast om de smaken in te laten trekken.
  8. Versier de salade met kruiden en bloemen.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen