Sluiten

Feestelijke meatloafjes

Met het varkensvlees van onze nieuwe leverancier Naturverbund, maak je deze eenvoudige maar heerlijke feestelijke meatloafjes: een smakelijk gevuld cadeautje, met een mooie balans van zoet, zuur, bitter en zout in een hap!

  1. Feestelijke meatloafjes

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 450 gr half-om-half-gehakt
  • 1 middelgrote ui
  • 1 grote stengel groenselderij
  • 1 bosje salie
  • 16 dunne plakjes ontbijtspek
  • 80 gr broodkruim
  • 1 ei
  • 8 halve walnoten, grof gesneden
  • 8 gedroogde abrikozen, grof gesneden
  • 3 tl dijonmosterd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de ui en groenselderij en fruit deze in de olie.
  3. Doe het gehakt in een grote kom en meng goed met de ui, groenselderij, mosterd, gesnipperde salie, abrikozen, walnoten, ei en broodkruim. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg een salieblad onderin de bakvormen en daarover, in een kruisvorm, twee plakjes ontbijtspek.
  5. Verdeel het gehaktmengsel over de bakvormen en vouw de losse stukken spek er overheen als een pakketje.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven en bak voor 20 minuten.
  7. Haal de meatloafjes uit de vorm en serveer met het salieblad boven.

Tip: serveer 2 meatloafjes per persoon als maaltijd met appelcompote en een winterse stamppot of serveer het alshapje met mosterdmayonaise.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen