Sluiten

Gefrituurde vlierbloesem

Speciaal voor deze tijd; nu de vlierbloesem overal volop bloeit. Lekker als zoete traktatie of toetje tussendoor en heel makkelijk om te maken!

  1. Gefrituurde vlierbloesem

Ingrediënten

  • 8 schermen vlierbloesem
  • 200 gram (spelt)bloem
  • 1 Demeter ei
  • 2 dl water of melk
  • beetje zout
  • eventueel poedersuiker
  • geurloze zonnebloem- of frituurolie

Benodigdheden

  • grote pan of frituurpan
  • keukenpapier

Bereiding

  1. Maak een pannenkoekbeslag van bloem, ei, water en zout.
  2. Zet een grote pan op het vuur, vul deels met olie en verhit. Je kunt ook een frituurpan gebruiken.
  3. Houd de vlierbloesem bij het steeltje en doop het in het beslag tot alle bloempjes helemaal bedekt zijn.
  4. Frituur de bloesems in (hete!) olie tot ze goudbruin zijn en laat ze vervolgens even uitlekken op keukenpapier.
  5. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen