Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Gefrituurde paardenbloemen

Wild geplukte gele zonnetjes kun je verwerken in velen verschillende gerechten; smoothies, in de thee, als vegan honing maar dus ook als gefrituurde snack! Mooi om de lente mee in te luiden!

  1. Gefrituurde paardenbloemen

Ingredienten

  • 32 bloeiende paardenbloemen
  • een kommetje koel, licht gezouten water
  • 1  ei
  • 200 ml melk
  • 130 g bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 snufje peper

Verder nodig

  • frituurpan
  • keukenpapier
  • schone theedoek

Porties

8

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Pluk 32 mooie open paardenbloemen in het gras
  2. Spoel de bloemen af in koud, licht gezouten water.
  3. Snij de stengels dicht bij de bloemhoofdjes af, laat net genoeg over om bloemblaadjes bij elkaar te houden. 
  4. Rol de bloemen in een schone theedoek om overtollig vocht te verwijderen. 
  5. Maak het beslag door ei, melk, bloem, zout en peper te mengen in een kom.
  6. Dompel de bloemen één voor één in het beslag. 
  7. Laat ze voorzichtig in de frituurpan vallen die op 200 graden is ingesteld. Frituur in een paar minuten goudbruin.
  8. Schep ze op keukenpapier en bestrooi met meer zout naar smaak. Eet smakelijk!

Porties

8

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen