Wild geplukte gele zonnetjes kun je verwerken in velen verschillende gerechten; smoothies, in de thee, als vegan honing maar dus ook als gefrituurde snack! Mooi om de lente mee in te luiden!
bloeiende paardenbloemen
koel, licht gezouten water
1 biodynamisch ei
1 kopje melk
1 kopje bloem
1/2 theelepel zout
1 snufje peper
Porties
15 paardenbloemen
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Pluk mooie paardenbloemen in het gras.
Spoel af in koud, licht gezouten water.
Snijd de stengeluiteinden dicht bij de bloemhoofdjes af, laat net genoeg over om bloemblaadjes bij elkaar te houden.
Rol bloemen in papieren handdoeken om overtollig vocht te verwijderen.
Maak het beslag door ei, melk, bloem, zout en peper te combineren.
Dompel bloemen in beslag.
Laat met beslag omhulde bloesems in de frituurpan vallen die op 200 graden is ingesteld.
Giet af op absorberend papier en bestrooi met meer zout naar smaak. Eet smakelijk!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.