Sluiten

Vlierbloesemsiroop

Van eind mei tot juli staan de vlieren in bloei en kun je van de prachtige witte vlierbloesem smaakvolle siroop maken. Lekker als basis voor limonade of een cocktail, maar ook heerlijk door yoghurt of over ijs. Zomer in een fles!

  1. Vlierbloesemsiroop

Ingrediënten

  • 60 g vlierbloesemschermen (de bloemen zonder takken)
  • 1/2 citroen in schijfjes
  • 1 liter lauwwarm water
  • 500 g rietsuiker

Benodigdheden

  • zeef
  • gesteriliseerde en goed afsluitbare fles

Bereiding

  1. Doe de citroenschijfjes in een pan. Haal de takken van de vlierbloesem en leg de bloemen in de pan.
  2. Giet een liter lauwwarm water erbij en laat dit mengsel minimaal 6 uur (of ’s nachts) staan op een warme plek.
  3. Giet het mengsel door een zeef en vang het vocht op.
  4. Doe de suiker in een pan en voeg het vocht toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes indikken, totdat de suiker is opgelost.
  5. Giet de siroop in een gesteriliseerde fles, sluit de fles goed af en bewaar de fles in de koelkast.


Tip: je kunt een geopende fles ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Porties

1 liter

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten + 6 uur wachttijd

Totale tijd

6 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen