Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Vlierbloesemcake met perziken

Frisse vlierbloesemcake met schijfjes perzik

  1. Vlierbloesemcake met perziken

Voor 1 cake:

200 g bloem

4 eieren

75 g zachte boter

75 g ongeraffineerde suiker

1 dl haverdrank of (soja)melk

mespunt zout

4 trossen vlierbloesem (Sambucus Nigra)

4 perziken

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Boter met suiker mengen. Eieren toevoegen en roeren met een garde. Zout toevoegen. Afwisselend een beetje bloem en haverdrank toevoegen. Roeren tot een glad beslag. Pluk verse, net uitgekomen vlierbloesems. Bloemetjes van hun steeltjes knippen. De dunne steeltjes net onder het bloemetje kunnen blijven zitten. Bloesem door het beslag roeren. Oven voorverwarmen op 170 C. Bakblik met boter invetten, met bloem bestrooien en vullen met het beslag. Cake in 50 min gaar bakken op de onderste richel. Deze cake rijst niet. Ze blijft heel compact. Snijd de cake in plakjes en versier haar met schijfjes perzik.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen