header_imkerij2.jpg

Odin bijenvolken

Op veel plekken in Nederland staan Odin bijenvolken. Vooral op biodynamische boerderijen. Ze kunnen daar goed gedijen omdat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en er vaak ruimte is voor bloemen. Maar onze volken vind je ook op andere plekken, zoals centrum De Ceuvel in Amsterdam. Honingbijen helpen op al deze locaties mee met het bestuiven van planten. Odin imker Jos plaatst de bijenkasten en de volken op deze plekken, en helpt mee bij het onderhoud. Hier vind je Odin bijenvolken.


Waarom een eigen imkerij?

Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst vliegen de bijen er op uit om hun belangrijke werk te doen: zorgen voor de bestuiving van gewassen, bloemen en bomen. Het gaat alleen niet goed met de bijen. Wereldwijd neemt het aantal bijen schrikbarend af. Oorzaken? Onder andere ziektes, bestrijdingsmiddelen en steeds minder bloemen. Overal ter wereld zijn imkers, wetenschappers en natuurorganisaties gealarmeerd. Tijd voor actie dus!Odin bijen zijn zeer welkom op De Groote Voort


Educatie & bewustwording

Om aandacht te vragen voor de bij organiseren wij jaarlijks de Meimaand Bijmaand. We organiseren dan bijvoorbeeld filmvertoningen, rondleidingen, kinderactiviteiten en kunsttentoonstellingen. Maar we zorgen ook voor educatie van de boeren waar de Odin bijenvolken staan. Odin imker Jos geeft hen bijvoorbeeld advies over het houden van bijen en hoe ze hun bedrijf insectvriendelijk kunnen inrichten. Daarnaast geeft Jos geeft ook cursussen bd-imkeren en informatie aan iedereen die geïnteresseerd is. Bijvoorbeeld over hoe een bijenvolk in elkaar zit.Een nieuwe zwerm Odin bijen


Imkerij Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van de Odin imkerij en waar de bijenkasten geplaatst worden? Schrijf je dan in voor de Imkerij Nieuwsbrief.

Schenken

Door meer bijen op boerderijen willen we bereiken dat het landschap natuurlijker wordt, zodat het met alle insecten beter gaat. Schenkingen maken het mogelijk dat we bijenvolken op met name biodynamische boerderijen kunnen plaatsen & verzorgen. Ook draagt het schenkgeld bij aan de educatie van vrijwilligers, boeren, tuinders en Odin coöperatieleden.


Word vriend van de Odin imkerij

Door iedere maand € 2 te schenken ondersteun je de Odin imkerij voor langere tijd. Het aanmeldformulier vind je onder Word vriend van de Odin imkerij.Odin bijen bestuiven boerenkool


Kleine schenking via Odin winkel

Je kunt in meerdere Odin winkels bij de flessenautomaat je statiegeld schenken aan de imkerij. Ook kun je een schenking doen via een betaling aan de kassa. Vraag er naar bij het afrekenen. Bestel je je boodschappen online? Kies dan 'Schenking Odin imkerij' en voeg deze toe aan je winkelmandje. Er wordt dan € 2,50 aan de imkerij gedoneerd.


Eenmalige schenking

Een eenmalige schenking is van harte welkom. Gebruik hiervoor het bankrekeningnummer van Stichting Odin Imkerij NL 69 RABO 0 175862141 en vermeld daarbij  'Schenking Odin imkerij'.


Daarnaast kun je ook een fiscaal aftrekbare schenking doen via ons fonds bij de IONA Stichting. Je kunt de bijdrage overmaken op het volgende rekeningnummer:

IBAN: NL23 TRIO 0212 1898 40
BIC: TRIONL2U

T.n.v. Iona Stichting, Amsterdam
O.v.v.  Schenking Stichting Odin imkerij


Lees hier meer over wat we met schenkingen doen.


Hartelijk dank voor je ondersteuning! En eet vooral biologisch, daarmee zorg je voor een gifvrije leefomgeving en ondersteun je alle insecten.

Bijenexcursie met Odin imker Jos