header_imkerij2.jpg

Odin bijenvolken

Op veel plekken in Nederland staan Odin bijenvolken. Vooral op biodynamische boerderijen. Ze kunnen daar goed gedijen omdat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en er vaak ruimte is voor bloemen. Maar onze volken vind je ook op andere plekken, zoals centrum De Ceuvel in Amsterdam. Honingbijen helpen op al deze locaties mee met het bestuiven van planten. Odin imker Jos plaatst de bijenkasten en de volken op deze plekken, en helpt mee bij het onderhoud.


Waarom een eigen imkerij?

Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst vliegen de bijen er op uit om hun belangrijke werk te doen: zorgen voor de bestuiving van gewassen, bloemen en bomen. Het gaat alleen niet goed met de bijen. Wereldwijd neemt het aantal bijen schrikbarend af. Oorzaken? Onder andere ziektes, bestrijdingsmiddelen en steeds minder bloemen. Overal ter wereld zijn imkers, wetenschappers en natuurorganisaties gealarmeerd. Tijd voor actie dus!


Educatie & bewustwording

Om aandacht te vragen voor de bij organiseren wij jaarlijks de Meimaand Bijmaand. We organiseren dan bijvoorbeeld filmvertoningen, rondleidingen, kinderactiviteiten en kunsttentoonstellingen. Maar we zorgen ook voor educatie van de boeren waar de Odin bijenvolken staan. Odin imker Jos geeft hen bijvoorbeeld advies over het houden van bijen en hoe ze hun bedrijf insectvriendelijk kunnen inrichten. Daarnaast geeft Jos geeft ook cursussen bd-imkeren aan iedereen die geïnteresseerd is. 


Doneren

Jouw bijdrage is meer dan welkom! Odin imker Jos gebruikt donaties onder meer voor het plaatsen van bijenvolken, het geven van advies en educatie en het onderhoud van bijenkasten en bijenkorven. Je kunt de Odin imkerij in de meeste Odin winkels steunen door bij de flessenautomaat je statiegeld te doneren aan de imkerij. Ook kun je een schenking doen aan de kassa. Bestel je je boodschappen online? Kies dan voor 'schenking Odin imkerij'. Er wordt dan € 2,50 aan de imkerij gedoneerd. Uiteraard is iedere bijdrage ook welkom op IBAN: NL 69 RABO 0 175862141 van Stichting Odin Imkerij o.v.v. Odin-imkerij. 


Biodynamisch imkeren, bijensterfte, bijenhouderij, imkerij cursus

Odin imker Jos Willemse