Sluiten

Herfstsalade met pompoen en pastinaak

Lekker koken met het Odin Groente-abonnement. Maak een heerlijke salade met de smaken van de herfst en met boekweit voor de bite. De dressing van rozenbottel en kaneel maakt het lekker sfeervol.

  1. Herfstsalade met pompoen en pastinaak

Ingrediënten

  • 400 g pompoen
  • 400 g pastinaak
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 2 wortels
  • 1 friszure appel
  • 100 g vijgen
  • 100 g gare boekweitkorrels
  • 2 el noten en zadenmix

Ingrediënten voor de dressing

  • 2 el rozenbotteljam
  • 6 el (soja)yoghurt
  • 1 tl kaneelpoeder

Bereiding

  1. Snij de pompoen in schijven en de pastinaak in parten. Laat de wortels heel.
  2. Bestrooi ze met de Mexicaanse kruiden en hussel met de olie door elkaar. Leg de groente op een bakplaat en bak in een oven op 180°C in een half uurtje beetgaar.
  3. Doe de sla in een schaal en leg de groente erop.
  4. Snij de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij in dunne schijfjes.
  5. Snij de vijgen in stukken.
  6. Strooi de boekweit over de salade, leg de appelschijfjes erop en de vijgen. Bestrooi op het laatst met de noten en zadenmix.
  7. Mix de yoghurt met de jam en de kaneel en wat water tot een ruime hoeveelheid dressing en serveer die apart bij de salade.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen