Sluiten

Gevulde pompoen voor de hele familie

Om lekker van uit te delen: Vul een grote (familie) pompoen met kleurige rijst, allerlei groenten en noten. Snijd er parten van en eet met een salade.

  1. Gevulde pompoen voor de hele familie

Ingrediënten:

  • 1 flink grote pompoen 
  • 100 ml olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor de vulling

  • 500 g gemengde rijst
  • 1 kg spinazie
  • 2 rode uien
  • 5 tenen knoflook
  • 200 g selderijknol
  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 200 g gare maïskorrels (potje)
  • 370 g zwarte bonen (blik of pot)
  • bosje salie
  • bosje tijm
  • 150 g cashewnoten ongebrand

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Snijd de bovenkant van een pompoen eraf. Haal de binnenkant eruit. Zorg ervoor dat de pompoen recht kan staan.
  2. Smeer binnen en buitenkant in met olijfolie, zout en peper.
  3. Zet minstens 1 uur in de oven op een ingevette bakplaat. Haal hem heel uit de oven als hij gaar is en laat even staan.
  4. Maak ondertussen de vulling. Kook de rijst gaar.
  5. Roerbak de spinazie kort in wat olie, laat goed uitlekken en hak fijn.
  6. Hak de ui en knoflook fijn en snijd blokjes van de selderij. Snijd de paddestoelen in stukken.
  7. Verhit 2 el olie, bak de paddenstoelen, ui, knoflook en selderij met de blaadjes salie en tijm 10 min. Voeg bonen en mais toe en bak weer een paar minuten. Doe alles nu bij de rijst.
  8. Rooster de cashewnoten bruin.
  9. Schep ze door het rijstmengsel en proef of er nog zout of peper bij moet.
  10. Schep alles in de pompoen.
  11. Zet nog even terug in de oven en serveer parten van de pompoen met een lekkere salade.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

1 uur

Totale tijd

1 uur en 50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen