Sluiten

Chioggia bietensalade met druiven

Maak in een handomdraai deze kleurrijke salade met chioggia bieten. Deze vrolijke bieten zijn heerlijk om rauw te eten en ze zijn een feest voor het oog. Lekker als salade, voorgerecht of lunch. Eet smakelijk.

  1. Chioggia bietensalade met druiven

Ingrediënten voor de salade

  • 6 chioggia bieten
  • 200 g bloemkool
  • 100 g gemengde sla
  • handje hazelnoten
  • 1 grote ui
  • 125 g druiven
  • 70 g blauwe kaas
  • klontje boter
  • citroenrasp naar smaak

Ingrediënten voor de dressing

  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el honing
  • snufje zout en peper

Benodigdheden

  • notenkraker
  • garde
  • eventueel een mandoline

Bereiding

  1. Snij roosjes van de bloemkool. Kraak de hazelnoten totdat je handje vol hebt en hak de nootjes grof. Halveer de druiven. Zet de ingrediënten apart.
  2. Snij de ui in ringen en karamelliseer deze in een beetje boter. Fruit de uien totdat ze gelijkmatig bruin zijn.
  3. Maak ondertussen de dressing. Klop met een kleine garde de ingrediënten door elkaar. Voeg naar smaak een snufje zout en peper toe.
  4. Snij de bietjes in mooie dunne schijfjes. Gebruik eventueel een mandoline.
  5. Verdeel de sla in een schaal en meng de bietjes, de bloemkoolroosjes, de hazelnootjes, de druiven en de uienringen er door.
  6. Verkruimel de Blaue Kornblume over de salade en sprenkel de dressing er over.
  7. Decoreer de salade met een paar schijfjes chioggia biet en een beetje citroenrasp.

Tip: Snij de bieten als laatste. Dan is de kleur op zijn mooist bij het serveren.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen