Sluiten

Shii-take met pasta, tomaat en knoflook

Makkelijke pastaschotel met shii-take paddenstoelen. Serveer deze pasta met een groene bladsalade.

  1. Shii-take met pasta, tomaat en knoflook

100 g shii-take paddestoelen

1 ui

1 tomaat 

1 teen knoflook

1 el. kappertjes

1/2 tl. gedroogde rozemarijn

vers gemalen peper

zeezout naar smaak

klontje roomboter 

olijfolie

150 g pasta naar keuze


  1. Rozemarijn malen in een vijzel. Ui op wortelkantje neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden en fruiten in roomboter tot ze zacht en glazig zijn.
  2.  Paddenstoelen schoon wrijven met een keukenpapiertje en in smalle reepjes snijden. 
  3. Uien uit de pan scheppen en apart bewaren. 
  4. Shii-takes in de pan met boter roerbakken op een middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren. Eventueel nog wat boter toevoegen. 
  5. Pasta met zout gaar koken zoals op de verpakking beschreven staat.
  6.  Knoflook fijn hakken en met de uien aan de paddenstoelen toevoegen. 
  7. Tomaten klein snijden, steelaanzet weggooien, en samen met de rozemarijn toevoegen aan de paddenstoelen. Nog even laten stoven. Kappertjes toevoegen. 
  8. Pasta na het afgieten meteen rijkelijk beschenken met olijfolie en er peper boven malen. Shii-takeschotel op de pasta serveren. Lekker met een groene bladsalade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen