Sluiten

Salade van geroosterde spruiten en pompoen met granaatappel

Lekkere salade voor de koudere maanden. Ook uitermate geschikt voor in je lunchtrommel of bij een winter-bbq. Bovendien een plaatje om te zien!

  1. Salade van geroosterde spruiten en pompoen met granaatappel

Ingrediënten voor de salade

  • 250 g pompoen
  • 250 g spruiten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl speculaaskruiden
  • zout en peper
  • 100 g quinoa
  • 1/2 granaatappel
  • 30 g walnoten

Ingrediënten voor de dressing

  • 1 sjalotje of klein rood uitje
  • 1 el appelazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 tl ahornsiroop en honing

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snijd in dobbelsteentjes. Maak de spruiten schoon en snijd ze in halfjes of hele grote in vieren. Doe spruiten en pompoenblokjes in een grote kom en voeg de olie en speculaaskruiden toe en wat zout en peper. Meng door elkaar. Verdeel over de bakplaat.
  3. Zet 20 tot 25 minuten in de oven. Schep de groente halverwege een keer om.
  4. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat even staan.
  5. Haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  6. Rooster de walnoten in een droge koekenpan, breek ze, als ze zijn afgekoeld in kleinere stukjes.
  7. Maak de dressing: Snipper het uitje heel fijn, schenk er de appelazijn over en laat 10 minuten staan. Klop dan de rest van de ingrediënten erdoor.
  8. Schep de quinoa door de geroosterde groente, schenk de dressing erover, leg de noten erop. 

Porties

6 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

50 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen