Sluiten

Paprikasoep

Simpel recept voor een mooie rode paprikasoep, zowel warm als koud lekker!

  1. Paprikasoep

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 ui, gepeld
  • 2 teentjes knoflook, geperst 
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon (glutenvrij)
  • 2 takjes peterselie
  • 1 of 2 el (vegan) room

Bereiding

Rooster de paprika’s en uien eerst voor een meer uitgesproken smaak. Wil je dit niet doen, sla dan stappen 1 t/m 5 over.

  1.  Verwarm de oven voor op 220 °C. 
  2. Leg de hele paprika’s en uien op een bakplaat leggen, op 1/3 van de bovenkant van de oven. 
  3. Laat voor 25 minuten roosteren en keer na 10 minuten even om. Draai ze daarna elke 5 minuten totdat alle kanten gelijkmatig geroosterd zijn. 
  4. Haal de bakplaat uit de oven en laat de paprika's en uien voor 10 minuten onder een theedoek rusten.
  5. Verwijder tot slot de zaadlijsten en de steel van de paprika's en haal het vel eraf. Snijd de uien in stukjes. 
  6. Smoor de stukjes paprika en uien samen met de knoflook in een beetje bouillon. 
  7. Pureer de groenten als ze gaar zijn en roer er de tomatenpuree doorheen. 
  8. Giet de bouillon onder voortdurend roeren bij de soep.
  9. Even proeven en op smaak brengen met peper en zout. Garneer met wat peterselie. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen