Sluiten

Salade bowl met quinoa, kool, bospeen en radijs

Snelle salade bowl met knapperige bospeen, kleurrijke kool, pittige radijs en een frisse dressing. Lekker bijgerecht bij een vegetarische burger of met wat blokjes kaas of feta als een lekkere salade om mee naar school of werk!

  1. Salade bowl met quinoa, kool, bospeen en radijs

Ingrediënten voor de salade

  • 150 g quinoa
  • 1/2 bouillonblokje
  • 100 g rode kool
  • 6 radijsjes
  • 3 of 4 bospeentjes
  • 1 bosuitje
  • Evt nog wat blokjes kaas of feta

Ingrediënten voor de dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 citroenen, uitgeperst
  • 1 tl honing

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgend de aanwijzingen op de verpakking in water met het halve bouillonblokje.
  2.  Laat wat uitwasemen.
  3. Snijd of schaaf de rode kool heel fijn en de radijsjes in dunne schijfjes. 
  4. Rasp de bospeen in sliertjes.
  5. Snijd het bosuitje schuin in reepjes
  6. Klop een dressing van de olie, azijn, citroen en honing en meng dit door de rest van de ingrediënten voor de salade. Laat even intrekken. 
  7. Strooi er eventueel wat blokjes kaas of feta over. Lekker bij een vegetarische burger! 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen