Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Spitskoolsalade met rozijnen en noten

Wij zetten deze spitskool in de spotlights vanwege zijn lekkere bite. Creëer in een handomdraai deze spitskoolsalade. Een smaakvol bijgerecht of als extra groente op je broodje kaas.

  1. spitskool salade wortel rozijn

Ingrediënten

  • 100 g spitskool, fijn geraspt
  • 1/2 grote wortel, grof geraspt
  • 75 g gedroogde abrikozen, grof gehakt
  • 50 g rozijnen
  • 25 g walnoten, grof gehakt
  • 25 g hazelnoten, grof gehakt
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 2-4 el mayonaise
  • 2-3 el yoghurt
  • peper en zout
  • verse bieslook ter garnering

Benodigdheden

  • rasp

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

50 minuten

Bereiding

  1. Kool en wortel in een grote mengkom doen. 
  2. Abrikozen en noten met de peterselie erdoor roeren. 
  3. In een apart kommetje de mayonaise mengen met de yoghurt en naar smaak zout en peper toevoegen.
  4. Dit mengsel bij de kool doen en alles goed mengen. 
  5. Kom afdekken en ten minste 1/2 uur in de koelkast zetten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  6. Garneren met bieslook.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen