Sluiten

Palmkool met knoflook

Een eenvoudig maar erg lekker bijgerecht met palmkoolbladeren, knoflook en pijnboompitten.

  1. Palmkool met knoflook

Ingrediënten

  • 5 flinke palmkoolbladeren
  • handvol pijnboompitten
  • flinke scheut olijfolie
  • verse knoflook
  • evt verse bieslook of lente ui
  • 100 g pecorinokaas (harde Italiaanse schapenkaas)
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 1/2 dl groente/kruidenbouillon

Bereiding

  1. Rooster pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
  2. Was de palmkool en sla de bladeren droog. 
  3. Snij de nerf eruit en snij de palmkool in dunne repen (2 cm). 
  4. Hak de knoflook grof en meng het met de verse bieslook of lente ui.
  5. Wokpan op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie verhitten, voeg de palmkool toe met wat water en peper. Na 5 min. goed bakken wordt de palmkool zacht.
  6. Voeg de verse knoflook met bieslook of lente ui toe en bak het geheel nog 3 min. Voeg daarna de geroosterde pijnboompitten toe.
  7. Aan het eind de groentebouillon toevoegen, doorroeren en de geraspte pecorinokaas er over strooien. Heel even de deksel op de pan en het vuur laag draaien. 
  8. Na 1 min. smoren de pan van het vuur halen, zout naar smaak toevoegen en de palmkool met verse pasta serveren.
  9. De palmkool laten afkoelen als hij voor lasagne vulling wordt gebruikt.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen