Sluiten

Paprika-tomatensoep

Het roosteren van de tomaten en paprika's uit de oven geeft deze paprika tomatensoep net een lekkere bite. Extra lekker met mais en feta.

  1. paprika tomatensoep odin

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 400 g rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 250 ml groentebouillon
  • 125 gram maïs
  • 50 gram feta
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. 
  2. Halveer de paprika’s en de tomaten. Leg de paprika en tomaten in een ovenschaal. 
  3. Snij de ui en knoflook in stukjes en verspreid over de paprika en tomaten. Leg de takjes rozemarijn tussen de tomaten en paprika's. Besprenkel alles met olijfolie. Plaats de ovenschaal in de oven.
  4. Bak 45 minuten in de oven. Haal uit de oven.
  5. Verwijder de rozemarijn. 
  6. Doe de ingrediënten uit de ovenschaal in een pan. Voeg de bouillon toe en mix met een staafmixer tot een gladde soep. 
  7. Voeg 3/4 van de maïs toe. Verwarm het geheel op het vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe. 
  8. Verdeel de soep over vier kommen. Verkruimel de feta over de kommen en verdeel de overgebleven maïs. Lekker met een dikke plak desembrood met boter.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 5 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen