Sluiten

Paprika tomatensoep

Het roosteren van de tomaten en paprika's uit de oven geeft deze paprika tomatensoep net een lekkere bite. Extra lekker met mais en feta.

  1. paprika tomatensoep odin

2 rode puntpaprika’s

400 g rijpe tomaten
1 ui
3 tenen knoflook
3 el olijfolie
250 ml groentebouillon

125 gram maïs

50 gram feta
2 takjes rozemarijn

peper en zout

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. 
  2. Halveer de paprika’s en de tomaten. Leg de paprika en tomaten in een ovenschaal. 
  3. Snij de ui en knoflook in stukjes en verspreid over de paprika en tomaten. Leg de takjes rozemarijn tussen de tomaten en paprika's. Besprenkel alles met olijfolie. Plaats de ovenschaal in de oven.
  4.  Bak 45 minuten in de oven. Haal uit de oven.
  5.  Verwijder de rozemarijn. 
  6. Doe de ingrediënten uit de ovenschaal in een pan. Voeg de bouillon toe en mix met een staafmixer tot een gladde soep.Voeg 3/4 van de maïs toe. Verwarm het geheel op het vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de soep over vier kommen. Verkruimel de feta over de kommen en verdeel de overgebleven maïs. Lekker met een dik plak desembrood met boter.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen