Sluiten

Romanesco curry

Romanesco is het knappe zusje (of broertje) van de bloemkool. Hier wordt het gebruikt in een pittige curry met kokosmelk , koriander en noten.

  1. Romanesco curry

1/2 romanesco

1/2 ui

2 tenen knoflook

1 el olijfolie

1 el rode currypasta

1/2 blik kokosmelk (=200 ml)

Snufje zout

1 el gezouten amandelen of cashews

1 stengel bosui

1 el vers korianderblad

  1. Snijd de romanesco in roosjes van gelijke grootte.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui in de olie ongeveer 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak heel even mee. 
  3. Doe de romanesco erbij en roerbak een minuut of 5. De romanesco is dan nog een beetje crunchy. Wil je hem liever wat zachter dan bak je alles nog even, al omscheppend, iets langer door. 
  4. Roer de currypasta erdoor, bak even mee en giet dan de kokosmelk erover. Laat alles een minuut of 10 doorsudderen op een laag vuurtje. Voeg zout naar smaak toe.
  5.  Hak de noten iets fijner. 
  6. Snijd de bosui in ringetjes en snipper de koriander. Garneer de curry met bosui en koriander en de noten. Lekker met rijst of brood.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen