Sluiten

Pasta met geroosterde romanesco

Romanesco door de pasta is echt een leuke ontdekking. Geroosterd in de oven of op de barbecue wordt de smaak net iets nootachtiger, robuuster. Gemengd met knoflookolie en daarna gemengd met zongedroogde tomaten krijgt dit gerecht ook nog een hartig

  1. Pasta met geroosterde romanesco

1/2 romanesco 

2 tenen knoflook

2 el olijfolie

225 g volkoren penne 

50 g gedroogde tomaten

peper en zout naar smaak 

50 g geraspte Parmezaanse kaas


  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de romanesco in roosjes, de steel in plakjes. Verdeel dit over de bakplaat in 1 laag. 
  3. Snijd de knoflook in plakjes en meng met de olijfolie
  4. .Giet de knoflookolie over de romanesco en schuif zo’n 20 minuten inde hete oven.
  5. Kook ondertussen de pasta gaar in een grote pan water met zout, volgensde aanwijzingen op de verpakking. 
  6. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  7. Giet de pasta af, laat even uitdampen en meng met de hele inhoud van de bakplaat.
  8.  Meng ook de tomaatjes erdoor. Maal er flink wat peper over en eventueel nog wat zout naar smaak. Serveer met de parmezaan.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen