Sluiten

Pompoencurry met ghee

Een simpele pompoencurry met aardappels en doperwtjes. Comfort food voor elke doordeweekse dag! Lekker met rijst of naanbroodjes.

  1. Pompoencurry met ghee

Ingrediënten

  • 2 el ghee
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
      • 1 pompoen
      • 2 grote aardappelen
      • handje vol bevroren babyerwten
      • verse koriander
      • 2 1/2 tl kerriepoeder
      • 1 tl komijnpoeder
      • 1 tl korianderpoeder
      • snufje zout
      • versgemalen peper

      Bereidingswijze

      1. Verhit de ghee in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui toe en bak in ongeveer 5 minuten goudbruin.
      2. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut totdat je de knoflook ruikt.
      3. Roer de kerriepoeder, andere kruiden, zout en peper erdoor.
      4. Voeg de pompoen en aardappelen toe en kook 5 minuten, terwijl je regelmatig blijft roeren. Voeg eventueel wat water of bouillon toe.
      5. Voeg na 15 minuten de erwten toe. Plaats het deksel terug en laat het nog 5 minuten koken tot de pompoen en aardappelen gaar zijn. Garneer met koriander.

      Tip: Voeg voor wat extra spice wat gember toe!

      Porties

      4 porties

      Bereidingstijd

      20 minuten

      Voorbereidingstijd

      20 minuten

      Totale tijd

      40 minuten

      Winkelmand

      Je winkelmand is leeg.

      Bestellen