Sluiten

Pompoencurry met ghee

Een simpele pompoencurry met aardappels en doperwtjes. Comfort food voor elke doordeweekse dag! Lekker met rijst of naanbroodjes.

  1. Pompoencurry met ghee

Ingrediënten

  • 2 el ghee
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
      • 1 pompoen
      • 2 grote aardappelen
      • handje vol bevroren babyerwten
      • verse koriander
      • 2 1/2 tl kerriepoeder
      • 1 tl komijnpoeder
      • 1 tl korianderpoeder
      • snufje zout
      • versgemalen peper

      Porties

      4 porties

      Bereidingstijd

      20 minuten

      Voorbereidingstijd

      20 minuten

      Totale tijd

      40 minuten

      Bereidingswijze

      1. Verhit de ghee in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui toe en bak in ongeveer 5 minuten goudbruin.
      2. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut totdat je de knoflook ruikt.
      3. Roer de kerriepoeder, andere kruiden, zout en peper erdoor.
      4. Voeg de pompoen en aardappelen toe en kook 5 minuten, terwijl je regelmatig blijft roeren. Voeg eventueel wat water of bouillon toe.
      5. Voeg na 15 minuten de erwten toe. Plaats het deksel terug en laat het nog 5 minuten koken tot de pompoen en aardappelen gaar zijn. Garneer met koriander.

      Tip: Voeg voor wat extra spice wat gember toe!

      Porties

      4 porties

      Bereidingstijd

      20 minuten

      Voorbereidingstijd

      20 minuten

      Totale tijd

      40 minuten

      Winkelmand

      Je winkelmand is leeg.

      Bestellen