Romanesco is het knappe zusje (of broertje) van de bloemkool. Hier wordt 'ie gebruikt in een pittige curry met kokosmelk, koriander en noten.
Ingrediënten
1/2 romanesco
1/2 ui
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 el rode currypasta
1/2 blik kokosmelk (=200 ml)
snufje zout
1 el gezouten amandelen of cashews
1 stengel bosui
1 el vers korianderblad
Porties
2 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Snij de romanesco in roosjes van gelijke grootte.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui in de olie ongeveer 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak heel even mee.
Doe de romanesco erbij en roerbak een minuut of 5. De romanesco is dan nog een beetje crunchy. Wil je hem liever wat zachter? Bak dan alles nog even, al omscheppend, iets langer door.
Roer de currypasta erdoor, bak even mee en giet dan de kokosmelk erover. Laat alles een minuut of 10 doorsudderen op een laag vuurtje. Voeg zout naar smaak toe.
Hak de noten iets fijner.
Snij de bosui in ringetjes en snipper de koriander. Garneer de curry met bosui, koriander en de noten.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.