Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Romanesco-curry

Romanesco is het knappe zusje (of broertje) van de bloemkool. Hier wordt 'ie gebruikt in een pittige curry met kokosmelk, koriander en noten.

  1. Romanesco-curry

Ingrediënten

  • 1/2 romanesco
  • 1/2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el rode currypasta
  • 1/2 blik kokosmelk (=200 ml)
  • snufje zout
  • 1 el gezouten amandelen of cashews
  • 1 stengel bosui
  • 1 el vers korianderblad

Porties

2 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Snij de romanesco in roosjes van gelijke grootte.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui in de olie ongeveer 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak heel even mee. 
  3. Doe de romanesco erbij en roerbak een minuut of 5. De romanesco is dan nog een beetje crunchy. Wil je hem liever wat zachter? Bak dan alles nog even, al omscheppend, iets langer door. 
  4. Roer de currypasta erdoor, bak even mee en giet dan de kokosmelk erover. Laat alles een minuut of 10 doorsudderen op een laag vuurtje. Voeg zout naar smaak toe.
  5.  Hak de noten iets fijner. 
  6. Snij de bosui in ringetjes en snipper de koriander. Garneer de curry met bosui, koriander en de noten. 

Tip: Lekker met rijst of brood.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen