Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Aardappel-spek-appelschotel

Deze makkelijke ovenschotel met aardappel, spek en appel is een simpel, maar lekker gerecht. Een klassieke combinatie die het goed doet op een koude winteravond.

  1. Aardappel-spek-appelschotel

Ingrediënten

  • 375 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1/2 appel, klokhuis eruit en in blokjes
  • 50 g spekblokjes
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el. olie of ghee 
  • 125 ml groente bouillon
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 el geraspte kaas
  • snufje zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Bak de spekjes zachtjes uit in een koekenpannetje tot ze knapperig zijn.
  2. Hak de peterselie (bewaar een klein beetje) en knoflook fijn met de olie, dit kan ook met een staafmixer. 
  3. Verhit een koekenpan en bak het peterseliemengseltje al omscheppend een paar tellen, fruit dan de uiensnippers ook nog even mee. 
  4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak kort aan. Voeg het zout en de bouillon toe en stoof nog even zonder deksel voor 15 minuten tot het vocht verdampt is en de aardappels gaar zijn. Eventueel nog een beetje bouillon toevoegen en even laten sudderen. 
  5. Doe op het laatst de appelblokjes erdoor en bak nog even tot ze iets zacht en warm zijn en voeg de spekblokjes toe. Strooi de geraspte kaas erover en laat even smelten. Maak af met wat verse peterselie.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen