Sluiten

Aardappel spek appelschotel

  1. Aardappel spek appelschotel

375 g aardappelen, geschild en in blokjes

1/2 appel, klokhuis eruit en in blokjes

50 g spekblokjes

1/2 bosje peterselie

1 teentje knoflook

1 el.olie of ghee 

125 ml. groente bouillon

1/2 ui, gesnipperd

1 el geraspte kaas

snufje zout

  1. Bak de spekjes zachtjes uit in een koekenpannetje tot ze knapperig zijn.
  2. Hak de peterselie (bewaar een klein beetje) en knoflook fijn met de olie, dit kan ook met een staafmixer. 
  3. Verhit een koekenpan en bak het peterselie-mengseltje al omscheppend een paar tellen, fruit dan de uiensnippers ook nog even mee. 
  4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak kort aan. Voeg het zout en de bouillon toe en stoof nog even zonder deksel een kwartiertje tot het vocht verdampt is en de aardappels gaar zijn. Eventueel nog een beetje bouillon toevoegen en even laten sudderen. 
  5. Doe op het laatst de appelblokjes erdoor en bak nog even tot ze iets zacht en warm zijn en voeg de spekblokjes toe. Strooi de geraspte kaas erover en laat even smelten. Maak af met wat verse peterselie.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen