Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Zuurkoolstamppot met appel en gember

Echt een verwarmende stamppot door de gemberwortel en toch fris door de appel. Net wat je nodig hebt in de winter. Strooi er tot slot de rokerige tofu over.

  1. zuurkool

Ingrediënten

  • 800 g pompoen
  • 500 g kruidenzuurkool
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1 vingerkootje gemberwortel
  • 200 g gerookte tofu, in blokjes

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • eetlepel
  • schilmes
  • pan
  • stamper

Porties

4 tot 6 personen

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃.
  2. Kook de zuurkool in 15 minuten zacht. Giet af en laat uitdampen. 
  3. Maak de pompoen schoon en snij hem in stukken. Rasp de gember fijn en kook samen met de pompoen ongeveer 20 minuten tot de pompoen gaar is. Giet af en laat goed uitdampen. Schep er een lepel boter door of giet er een straaltje (knoflook)olie over en stamp tot puree.
  4. Roer en stamp de zuurkool erdoor. Voeg peper en zout toe naar smaak. 
  5. Vet een ovenschaal in en schep de stamppot erin. 
  6. Snij de appel in dunne partjes en de ui in halve ringen. Bak beide in wat olie of boter heel licht aan. 
  7. Schep op de stamppot en zet in de oven. Laat ongeveer 10 minuten in de oven staan, tot de bovenkant iets goudbruin is geworden.
  8. Bak de tofu knapperig in olie en schep in een schaaltje om erover te strooien.

Porties

4 tot 6 personen

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen