Sluiten

Arabische bonenstoofschotel

Een snel en makkelijk stoofpotje zonder vlees, maar met verschillende bonen. Lekker met een klodder (kokos)yoghurt, wraps en komkommer.

  1. Bonenschotel

Ingrediënten

  • 4 blikken of potten bonen, bijv cannellinibonen, zwarte en kidneybonen
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 2 paprika’s in verschillende kleuren
  • 2 stengels groenselderij
  • 1 el ras el hanout
  • 1 tl kaneel
  • 2 blikjes gehakte tomaten
  • 200 ml bouillon
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • granaatappelpitjes
  • 4 el skyr (niet vegan!) of kokosyoghurt
  • 2 stengels bosui
  • handje verse koriander
  • handje geroosterde amandelen
  • 8 wraps

Bereiding

  1. Spoel alle bonen af in een vergiet.
  2. Snijd de paprika en selderij in kleine stukken. 
  3. Snipper de ui, rode peper en knoflook en fruit even in wat olie, doe na 1 minuut de paprika en selderij erbij, bak weer een minuut. Strooi de specerijen erover en roerbak even mee. Het gaat nu lekker ruiken, maar laat het niet verbranden!
  4. Blus af met de tomaten en een scheutje bouillon. 
  5. Snijd de abrikozen in stukjes en stoof ze 10 minuten mee in de saus. Doe de uitgelekte bonen erbij en warm alles nog eens 20 minuten door, totdat de saus is ingedikt. 
  6. Warm de wraps even in de oven.
  7. Serveer de bonenstoof met granaatappelpitjes, amandelen, bosuitjes en koriander. Schep er een lepel Skyr of kokosyoghurt op en serveer met de wraps. 

Tip: Een salade met bijvoorbeeld sinaasappel en zwarte olijven on the side maakt het helemaal af.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen