Sluiten

Venkelschotel uit de oven

Een ovenschotel met venkel, aardappelen, tomaat en feta. Lekker als avondmaaltijd met een frisse salade.

  1. Venkelschotel uit de oven

Ingrediënten

  • 2 of 4 venkelknollen, in plakken gesneden
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el citroensap
  • 1,2 kg aardappelen
  • peper en zout
  • 2 kopjes gezeefde tomaten of 4 gepelde tomaten, in stukjes
  • peper en zout
  • olijven naar wens (zonder pit)
  • 120 g feta, verbrokkeld
  • evt. 80 g geraspte kaas

    Benodigdheden

    • ovenschaal

    Bereiding

    1. Blancheer de venkelplakken in ruim water met zout beetgaar en laat ze uitlekken. 
    2. Kook de aardappelen bijna gaar en snijd ze in schijfjes. 
    3. Verwarm de oven voor op 200°C. 
    4. Snijd de aardappelen in schijfjes. 
    5. Vet een ovenschaal in en verdeel er de aardappelschijfjes, venkelplakken en tomaat over. 
    6. Strooi er peper, zout en feta overheen en verdeel eventueel olijven over de schotel. 
    7. Sprenkel citroensap en (rijkelijk) olijfolie over het geheel. 
    8. Strooi er naar wens geraspte kaas over. 
    9. Zet de schotel ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    50 minuten

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    1 uur

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen