Sluiten

kleurige stamppot met feta, paprika en noten

  1. kleurige stamppot met feta, paprika en noten

1/2 (fles) pompoen of zoete bataat van ruim 500 g geschild en in blokjes

1/4 groene kool / savooiekool, in fijne reepjes

1 pastinaak, geschild en in blokjes

1 ui, gesneden in partjes

1 1/2 takjes tijm of 1 el gedroogde tijm

1 el olijfolie of ghee

1/2 teen knoflook, fijngehakt

1/2 el kerriepoeder of ras-al-hanout

1/2 tl gemberwortel, fijngeraspt

50 g feta, in blokjes

25 g rode paprika, in blokjes

25 g paranoten, grofgehakt (of cashewnoten, walnoten, hazelnoten)

zout en peper

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2.  Kook de reepjes kool in 15-20 minuten in wat water met zout bijna gaar. Giet af. 
  3. Kook de pompoen in een andere pan met water zo’n 15 minuten of totdat die ook zacht is.Giet af .
  4. Rooster de pastinaken met de ui, gehusseld met de olie, de knoflook, de tijm, de kerriepoeder, de gember en wat zout en peper, in een oven in 20 minuten beetgaar. 
  5. Stamp alles met een pureestamper door elkaar. Voeg eventueel wat boter toe om het lekker smeuïg te maken.
  6.  Breng op smaak met zout en peper. 
  7. Strooi de kaas erover, de blokjes paprika en de noten. 
  8. Lekker met lams(rook)worstjes of gewoon zo.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen