Sluiten

Kleurige stamppot met feta, paprika en noten

Deze kleurrijke stamppot zit vol lekkere groenten zoals savooiekool, pastinaak en zoete bataat. Gecombineerd met de frisse feta krijg je een verrassend, maar heerlijke stamppot.

  1. Kleurige stamppot met feta, paprika en noten

Ingrediënten

  • 1/2 (fles) pompoen of zoete bataat van ruim 500 g geschild en in blokjes
  • 1/4 groene kool of savooiekool, in fijne reepjes
  • 1 pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 ui, gesneden in partjes
  • 1,5 takjes tijm of 1 el gedroogde tijm
  • 1 el olijfolie of ghee
  • 1/2 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 el kerriepoeder of ras-al-hanout
  • 1/2 tl gemberwortel, fijngeraspt
  • 50 g feta, in blokjes
  • 25 g rode paprika, in blokjes
  • 25 g paranoten, grofgehakt (cashewnoten, walnoten of hazelnoten kunnen ook)
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Kook de reepjes kool in 15-20 minuten in wat water met zout bijna gaar. Giet af. 
  3. Kook de pompoen (of zoete bataat) in een andere pan met water zo’n 15 minuten of totdat die ook zacht is. Giet af.
  4. Hussel de pastinaak en ui in een kom met wat olie, knoflook, tijm, kerriepoeder, gember en wat zout en peper. Rooster daarna in de oven in 20 minuten beetgaar. 
  5. Doe de pastinaak, ui, kool, pompoen (of zoete bataat) in een pan bij elkaar en stamp alles met een pureestamper door elkaar. Voeg eventueel wat boter toe om het lekker smeuïg te maken.
  6. Breng op smaak met zout en peper. 
  7. Strooi de feta erover, de blokjes paprika en de noten.

Tip: lekker met lams(rook)worstjes of gewoon zo.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen